Frallor
På tisdagar brukar jag känna mig så där speciellt ambitiös att bli en riktig hemmafru.
Igår skulle jag imponera på Danne genom att baka.
Tänkte att vi skulle se på Desperate Housewives och under tiden äta lite god kvällsmat i form att nybakta frallor.
Alla som känner mig vet att jag är tidsoptimist, dvs min tidsuppfattning stämmer sällan överens med verkligheten.
Danne var tvungen att åka till jobbet och fixa lite, så jag skulle lägga barnen.
Insåg snart att klockan var 20.00 och ungarna skulle ha lagt sig för länge sen, och när dom äntligen lagt sig och jag kunde börja mitt bakande så var klockan redan 20.45. Ja... det där med tider.
Insåg snart att degenskiten skulle jäsas också! (nej jag bakar inte så ofta...)
Jaha, bara att vänta då. Klockan hann bli 21.00....
Lyckligtvis har jag en sambo som är väldigt införstådd med det här med mina tidsperspektiv, och har skaffat oss en inspelningsbar box från Viasat! Perfekt! Så när klockan var 21.00 och jag stod med degen i högsta hugg var det vara att trycka på PAUS! Åh, underbara Viasat, den boxen är gjord för såna som mig!
Boxen började spela in, och jag gick ut i köket för att fullborda mitt uppdrag.
Snart nog hade degen jäst färdigt, och brödet in i ugen.
När brödet var klart var klart var klockan nästan tio, och vi satte oss för att njuta av det nybakade brödet , och jag, så klart av Desperate Housewives!
När typ 30 min hade gått av mina favvoserie kommer det upp en skylt på tv:n som frågar om jag vill återgå till direktsänt tv!
Tydligen går det inte att sätta på paus hur länge som helst, utan då måste man spela in programmet i stället, så boxhelvetet har bara spelat in 30 minuter!
Åh, vad ledsen jag blev! Jag som hade längtat ända sen förra veckan..
Jaja, brödet blev väldigt gott ialla fall.
Här kommer receptet på frallorna... (8st)
2 dl fingervarmt vatten
2 msk olja
2 krm salt
25 g jäst (1/2 paket)
4 dl vetemjöl
Till pensling
1/2 ägg
vallmofrö
Sätt på ugnen på 250 grader.
Häll ner vatten, olja och salt i en bunke. Smula ner jäsen och blanda med en träslev.
Häll ner mjölet och knåda till en deg.
Lägga ut degen på ett mjölat bord, och knåda tills den är fast och inte klibbar fast i bordet, blanda då i lite mer mjöl.
Låt dagen vila under bakduk i ca 10 min.
Rulla ut degen till en längd.
Dela längden i 8 lika stora bitar, och rulla var och en till en rund bulle.
Lägg dom på en smord plåt, och låt jäsa i ca 25 min.
Pensla bullarna med ägg, och strö på lite vallmofrön.
Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 5-10 min till dom fått gulbrun färg.
Låt svalna.
Nu är det dax att hoppa i duschen, för om en timme ska jag vara på däckfirman och byta däck på bilen!
Hej Erica : )
Kom på besök på din blogg och kunde inte låta bli att kopiera receptet på dina undebara bullar!!!Ska ge mig på att baka ikväll!!! ;)
Super bra bilder på er alla ihop!Vilken fotogenisk familj!!
Vi ses och hoppas vi kan träffas ngt när barnen är lediga,
Kramisar till er allas ihopa,
Maria och cia
P.s: skicka din e-mail till mig är du snäll
Kram,kram