Sweet chiliglacerade kycklingspett
I går skulle jag göra kyckling till middag, men ville hitta på något nytt att göra med den.
Jag blandade ihop lite ingredienser som jag tänkte kunde passa till kyckling, och det blev verkligen jättegott!
Det här kommer jag göra fler gånger.
1 kg kyckling
ca 10 st träspett
Marinad till ca 1 kg kyckling:
4 msk soya
4 msk flytande honung
3 dl sweet chili sås
Skär kycklingen i tärningar, ca 2x2 cm.
Dela upp kycklingen i 2 st platspåsar, och häll i lika mycket marinad i varje.
Låt gärna marinera ett par timmar.
Lägg under tiden spetten i ett vattenbad, så lossnar det inga träflisor sen när ni ska trä på kycklingen.
Sätt på ugnen på 200 grader, och gärna med grillfunktionen om ni har det.
Trä sedan på kycklingbitarna på träspetten.
Lägg spetten på folie i en långpanna, och låt steka ca 15 min.
Vänd 1-2 ggr under tiden.
Jag gjorde coscous, grönsallad och tzatsiki till.
Barnen tyckte med det var jättegott, och roligt att äta på spett såklart:-)