Ädelostfyllda kycklingfiléer
Tänkte att jag skulle dela med mig av ett av mina absolut favorit recept!
Faktum är att det är min mammas recept, så den här har jag ätit ända sedan barnsben.
Skillnaden är nog bara att då tyckte jag nog inte att det var någon jättehöjdare.
Smaken av ädelost var nog lite för vuxen för mig.
Nu har jag löst problemet genom att inte lägga någon ädelost i barnens filéer, så blir den mer barnvänlig, och det funkar, för dom älskar den här maträtten!
1 kg kycklingfiléer (ca 5-6 st)
1 st gräddädelost (kvibille)
2 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
Marinad:
4 msk kinesisk soya
2 tsk dragon
2 tsk timjan
2 tsk basilika
Sätt på ugnen på 220 grader.
Skär en skåra från sidan på kycklingfiléerna, men inte helt igenom, utan den ska fortfarande sitta ihop.
Lägg filéerna i en ugsfast form.
Stoppa i ädelost i filéerna, men inte för mycket. Det brukar vara lagom att använda 1/3 till en halv ädelostbit till 5-6 filéer.
Blanda ihop marinaden i en skål, och pensla den sedan rikligt över filéerna.
Salta och peppra.
Här brukar jag sätta in formen i ugnen i 5 min för att kryddorna ska dra till sig ordentligt.
Ta sedan ut formen igen, och häll på ungefär en dl av matlagningsgrädden.
Sätt in den i ugnen igen, och låt stå 25 min. (Absolut inte mer, för då blir kycklingen torr.)
Häll på resten av matlagningsgrädden när det är ca 10 min kvar.
Klart!
Serveras med ris, grönsallad och gärna lite vitlöksbröd, en perfekt fredagsmiddag med andra ord!
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/596362/images/2009/signatur_48383313.jpg)
mmm det låter ju helt underbart gott, detta måste prövas!!Hoppas allt är bra..
Kram Lina
Jag har sökt jobb som receptionist på World Class, och jag vill verkligen ha det!!! Men oddsen är ju sådär..
Vore ju kul med en fika eller nåt snart?! =)
Hade.. kram