Khao Phad Gai
En av mina favorit-thai-rätter är Khao Phad Thai, stekt ris med kyckling.
Idag tänkte jag försöka mig på att göra den själv, och det blev jättegott, och smakade nästan exakt som den man hämtar på Bangkok.
700g kycklingfiléer
3 st vitlöksklyftor
1 gul lök
4 portioner kokt ris (jasmin eller basmati)
5-6 msk fisksås
4 st ägg
2 st morötter
1 röd paprika
1/2 burk majs
1 liten burk ananasskivor
salt & vitpeppar
Gurkskivor
Limeklyftor
Koriander
Koka riset tills det är nästan klart.
Hacka morötterna och paprikan och löken i små tärningar.
Pressa vitlöksklyftorna och fräs den tillsammans med löken, och ta sedan upp den igen.
Skär ananasen i mindre bitar.
Stek kycklingen, salta och peppra lite, och ta sedan upp den igen.
Vispa ihop äggen, och häll sedan ner i stekpannan samtidigt som du hackar.
Häll sedan ner kycklingen igen, och blanda ihop tillsammans med riset, löken, ananasen och grönsakerna.
Häll på fisksåsen, och blanda väl.
Serveras tillsammans med några gurkskivor, limeklyftor, soya, och en kvist koriander som garnering.
Gillar om det du skrev! Underhållande att se en del nyttiga saker och inte endast det generella sakerna som man kan läsa om hela tiden. ;)