Världens godaste ananaspaj!
Till efterrätt blev det ananspaj!
Den här är såååå himla god, så den rekomenderar jag er verkligen att göra:-)
Pajdeg:
150g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
1 ägg
2 dl lätt creme fraiche
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 små burkar krossad ananas
Sätt på ugnen på 175 grader.
Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg, och tryck ut den i en pajform.
Blanda ägg, creme fraiche, socker och vaniljsocker.
Låt ananasen rinna av ordentligt, och blanda sedan ner den i smeten.
Häll sedan fyllningen i pajskalet (ingen förgräddning) och grädda pajen i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
Garnera gärna med lite florsocker, eller några physalis innan servering.
Serveras med vaniljglass eller marsansås!
Kommentarer
Trackback